Som biolog till utbildning fann jag inom vinmarknadsföring sättet att komma närmare naturen och människorna som arbetar i landskapet, och erbjöd en delikat produkt designad för att delas. I min medelhavskultur förknippas vin och cava typiskt med fester och sociala evenemang, där gott sällskap och livets glädje njuts. Sedan 2007 har jag varit dedikerad till export av utvalda viner och cavas över hela världen, för att följa de flyktiga stunder av glädje som finns kvar i våra minnen.
Attraktiv intensiv körsbärsfärg med violetta nyanser och kraftfulla aromer av mogen röd frukt, rostad, kryddor och rökiga inslag. Dess struktur är mycket mogen och söt, kraftfull, smakrik och elegant, med bra inträde i munnen och mycket ihållande. Detta vin kommer från ekologiska vingårdar av sorten Monastrell som odlats på kalkhaltiga, steniga och regnrika jordar på en höjd av 700 meter över havet. Avkastning mellan 2-3 kg per vinstock.
Glänsande blekgul. Bra aromatisk intensitet. Blommor, vita frukter och fänkål med lite citrusinslag. Mycket välbalanserad. Fräsch och med bra syra. Detta vin kommer från norra delen av D.O. Jumilla, från spaljerade vingårdar med stödbevattning odlad på steniga och kalkrika jordar. Dess avkastning är cirka 3,5 kg per vinstock.
Vingården
Akelarres var nattliga sammankomster som hölls i hemlighet under medeltiden. Mystiska och magiska ritualer kring en brasa som samlade människor med stor kunskap om växter. Män och kvinnor som flydde från rutin i jakten på friheten att uttrycka sig och vara sig själva. Det är på grund av denna känsla av kreativ och befriande sammankomst och överföringen av traditionell folklig kunskap (i vårt fall vinproduktion) som vi har valt ordet Akelarre för att representera vårt omhuldade vin- och mousserande vinprojekt.