top of page
vivona-logotyp-blue%20(vit)_edited.png
slide-vinos.jpg

År 2002 beslutade sex familjer från kommunen Poboleda (Priorat) med en lång tradition inom vinodling att gå med i sina ansträngningar för att göra högkvalitativa viner från sina egna grödor. Alla har dagjobb utanför bodegan, men delar på arbetet i vingårdarna och källaren för att få projektet att lyckas.

Genium Ecològic 

Producerad uteslutande från en ekologisk vingård på 3 hektar certifierad av Catalan Council of Agricultural Production.

Genium Ecològic 

Genium Costers 

Detta vin är gjort av druvor planterade på sluttningar som kallas "Costers" (spektakulärt brant land, 45 grader, där ingen maskin kan användas), där vinstockarna är praktiskt taget hundra år gamla. 

Genium Costers 

Genium Ximenis

Vit utarbetad av gamla, sluttande vingårdar, (Costers) av samma egendom, i detta ögonblick i omvandling till ekologiskt jordbruk. Jäst på nya fat av fransk ek vid en kontrollerad temperatur mellan 16 och 18 grader celcius.

botella-ximenis-20122.png
slide-vinedos.jpg

Vingården

Denna vingård ligger i källaren i ett hus som går tillbaka till 1265, vilket var den allra första bosättningen av kartusiska munkarna i Scala Dei. 15 hektar vingårdar ägs mellan alla familjer. 7 hektar är Costers, 3 hektar ekologiskt odlade vinstockar (ekologiska) och 5 hektar terrasserade vinstockar på smala terrasser med två rader vinstockar vardera.

Vingårdarnas sortsammansättning inkluderar Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah och Merlot. Costers vinstockar planterades från 1910 och producerar – 300 gram druvor per vinstock. Yngre vinstockar planterades från 1980 på terrasserna och producerar mellan 900g och 1 kg per vinstock.

Målet med vingården är att producera viner med en typisk Priorat-karaktär baserat på de lokala Garnacha och Cariñena. Att ha vingårdar i tre olika zoner av Priorat (Poboleda, La Morera del Montsant och Torroja del Priorat) möjliggör olika karaktär, ton, komplexitet och personlighet i vinerna.

Lagring i ek är mycket viktigt för vinstilen, eftersom vinet utan det skulle verka oavslutat, men endast lätt till medium rostat bröd används för att inte träsmaker ska dominera.

Poboleda Vi de Vila

Rött vin gjort inom DOQ:s nya klassificering av Village Wines, från ett urval av våra vingårdar i Poboleda, druvor som uttrycker alla nyanser och egenskaper i vår lilla stad och uttrycket av traditionella sorter.

Poboleda Vi de Vila

Genium Celler 

Vin gjort med druvor från olika ägor, vilket ger komplexitet och struktur, jäst vid en kontrollerad temperatur och lång maceration med skal.

botella-celler-20102.png

Genium Excellent 

Om vissa fat av dessa mer gamla gods har en bättre utveckling än andra, bestämmer vi oss för att producera detta vin, inte alla år har tur.

Genium Excellent