top of page
vivona-logotyp-blue%20(vit)_edited.png
Valcavada, Lore plot.JPG

Från början har vi fortsatt att satsa på och förbättra vår profil: en familjevingård, 100 % egenodlad, ekologisk vinodling, begränsad produktion och kontroll av hela processen i vingården för att säkerställa den bästa kvaliteten på våra druvor och eftersträva excellens i vinerna .

I regionen Conca de Barberà, en ojämförlig miljö på grund av sin naturliga och arkitektoniska skönhet, och också exceptionell för sin vinproducerande rikedom, har vi byn Montblanc, där vi kan hitta Josep Foraster (D.O. Conca de Barberà) som har har gjort vin sedan 1998.

Evolution och distinktion. Tempranillo från vingårdar över 50 år belägna på små sluttningar på västra sidan av Samaniego, sprungna under morgonsolen. En perfekt balans mellan variation och dess utveckling, vilket resulterar i ett köttigt och elegant vin.och distinktion. Tempranillo från vingårdar över 50 år belägna på små sluttningar på västra sidan av Samaniego, sprungna under morgonsolen. En perfekt balans mellan variation och dess utveckling, vilket resulterar i ett köttigt och elegant vin.

reserva.png

Perfekt balans och förnyelse. En crianza med kropp och karaktär som är gjord på druvorna Tempranillo, Graciano, Mazuelo och Garnacha som kom från vingårdar på 35 år. En trogen återspegling av tempranillons kryddiga karaktär i Samaniego.

crianza.png

Kunnande. Ungt vitt vin gjort på druvorna Viura och Malvasía som kommer från gamla vingårdar (mellan 30 och 80 år gamla). Ett fräscht och fruktigt vin med en påtaglig personlighet.

blanco.png

En vågad vingård. När ingen på 60-talet tänkte på att plantera ovanför vår stad, blev vår farfar förälskad i denna plats. Fattig, tunn jord med mycket ytlig kalksten. Han planterade det svåraste området med viura och lämnade området med den coolaste jorden för Tempranillo.

Med Laderas ville vi införliva konceptet plot i våra viner, vilket ger vingården större framträdande plats än till vinframställningsprocessen eller åldrandet. Detta är ett vin som bibehåller jordens kalkrika karaktär, med stor finess från de vita druvorna, som förfinar det och ger det större elegans

laderas.png

Valdepedro är vårt senaste tillskott till våra vingårdsviner, resultatet av mer än fyra års arbete med att lära känna denna vingård och studera resultaten utan tillsats av svavel.

Vi ser att den nya konsumenten letar efter viner med mer fruktig karaktär, och mindre komplexitet, där frukter och primära aromer är huvudpersonerna. Av denna anledning satsar vi på Valdepedro, ett vin som passar perfekt med Escobal, vad gäller karaktären som kalkstensjorden ger och respekten den ger användningen av betongen på vinernas karaktär, vilket knappast påverkar dem

valdepedro.png

En vacker vingård. En säregen orientering, mot norr, precis framför Palomares-toppen, där de frostiga morgnarna är långa och där de sista resterna av snö finns kvar.

Planterad framgångsrikt med en betydande andel vitt, nästan 60%, med Viura och Malvasía i lika delar och där resten är Tempranillo. I Valcavada bibehålls den vita druvan med god hälsa på grund av den stora luftningen som härrör från dess orientering. Dessutom uppnås en mycket god mognad och struktur av druvan på grund av mängden trä i växten, eftersom vinstocken har höjts på höjden i ett område som är utsatt för frost under beskärningsprocessen.

Lore.png

Gloria de Ostatu 

Vinet som förändrade våra idéer om vinframställning.

Vi valde tre mycket gamla tomter (Revillas, Cascajos och Calvario) för att göra de första årgångarna. Sedan, med den ökande kunskapen om årgångarna som gick, stod vi bara kvar med den första och äldsta av dem: Revillor. Ett vin där huvudpersonen är en druva av anpassad produktion, på grund av vingårdens lidande potential, och definierad av perfektion: perfekt druva, perfekt mognad. En Tempranillo när den är som bäst, renheten av den bästa druvan från vår region. Ett högkoncentrerat vin med mycket lång livslängd som endast kan produceras i vissa årgångar.

gloria.png