Celler Vidbertus är ett familjeprojekt för produktion av kvalitetsviner. Autoktona sorter och egenodlade med DO Conca de Barberà.
Våra viner utmärker sig för att vara mycket aromatiska, fruktiga och balanserade i gommen, med rätt syra och en behaglig konsistens, samt för en mogen allmän känsla som är typisk för vårt klimat.
Vidbertus gana
I näsan är den kraftfull och uttrycksfull; Till de förutsebara tonerna av mogen röd frukt och blommiga återblickar läggs komplexa mineraltoner, torra blad, tobak och allmänna nyanser av aromatiska örter, vilket är det som för det närmare ramarna för naturliga viner, och bibehåller ett visst försiktigt avstånd.
I munnen har den en söt, mogen ingång och en tät och extremt lockande munkänsla, med en silkeslen och hal konsistens, behaglig, formar en resa av stor balans och uttrycksfullhet.
Negra nit
I näsan presenterar den ett rikt utbud av aromer där svart fruktkonserver dominerar, björnbär och plommon med kryddade aspekter, vanilj och peppar, samt en touch av ek i bakgrunden.
Det är ett moget vin i alla dess aspekter, och så här visas det i munnen: täta och behagliga smaker, silkeslen, tät och fyllig hela vägen och varm i slutet.
996
En rapsodi av parfymer når näsan i form av svarta vinbär, kryddnejlika, balsamico och rostat som utvecklas mot kaffe och kakao, vilket ger utrymme för mineralerna och undervegetationen att manifestera sig.
I gommen öppnar sig vinet för oss i all sin storslagenhet, med stor intensitet och en absolut balanserad och kontingent kraft. I början är den mogen och söt, den är tät och har en lång finish.
14 hores
Mjuka parfymer mellan fruktträd och kryddor, från svarta vinbär och jordgubbar till en suddig bakgrund av peppar och kanel.
I munnen presenterar den en harmonisk balans mellan friskhet och värme, mellan syra och alkohol, med en intensiv och smakrik munkänsla och en garvsyra finish som ger en viss känsla av jäsning och struktur.
Vidbertus cup3
Intensiva aromer av röd frukt med mjölk- och blomtoner, med stor skärpa. På gommen känns dess ungdom fräsch och djup, med en välsmakande och gourmand munkänsla, lätt konsistens, silkeslen och hal, för att avsluta med en intensiv och lång fruktig känsla.
Menut
I näsan är den kraftfull, en rik palett av parfymer som består av mogna plommon, lakrits och kryddor, kompletterat med bidraget från dess väg genom fatet: rostade, tränoter och en avlägsen antydan av kaffe och choklad.
På gommen visar den uppfödningen av ett lagrat vin som kommer från druvor som är väl mogna på vår mark: voluminös munkänsla, konsistens och struktur, sammetslen konsistens, en avsevärd tjocklek avslutad i harmonisk uthållighet.
Vingården
Celler Vidbertus, som ligger i Espluga de Francolí, har en vingård som går tillbaka till 1890 och deltar i projektet "Viver de Celleristes" från Conca de Barberà, där de gör sitt vin.
År efter år strävar de efter att göra högkvalitativa och unika produkter med DO Conca de Barberà, så att deras kunder känner sig attraherade av deras produkter.”