top of page
vivona-logotyp-blue%20(vit)_edited.png
Buen Camino

Vi är en familjevingård som tillhör DO Ribera del Duero, och vårt vin har status som skyddad ursprungsbeteckning (PDO). Vi bearbetar våra ekologiska vingårdar personligen, och de ligger i det nordligaste området av hela SUB-regionen.
Vi är fast beslutna att producera våra unika viner i begränsad skala genom låga skördar och minimal intervention, vilket låter druvorna påverkas av det atlantiska vädret, som är karakteristiskt för detta område.
Näringsfattiga, steniga jordar med kalkstensbas, sluttningar med en mängd olika solexponering och ihållande vindar över hedar på 960 meters höjd får våra viner att uttrycka den unika karaktären hos denna extrema terroir.

Guademeya

Röd picota körsbär. Rent och ljust. Komplexa aromer som uttrycker det speciella med dess jord. Primära aromer av körsbär och björnbär med lätt rostad bas (kola, cederträ och kryddor). Fyllig smak, fruktig, välbalanserad, frisk och med fin tannin. Välrundad och långvarig smak.

Guademeya

Buen Camino Noroeste

Röd picota körsbär med små blå kanter. Medelhögt lager. Rent och ljust. Intensiva röda bäraromer, jordgubbar, körsbär, med en unik kryddad bas. Vin med en fräsch början, mycket lättdrucken, mjuka tanniner och en fruktig och bedövande karaktär. Lätt genom munnen, snäll och med en elegant och lätt struktur.

Buen Camino Noroeste

Buen Camino

Ljus rubinfärgad färg av medel intensitet med inslag av blått i kanten. Komplexa och intensiva fruktiga aromer med inslag av jordgubbar och hallon och lätta rostade aromer av kola, ceder, vanilj och lakrits. Mjuk och fräsch ingång, lättdrucken, rund, balanserad, fyller smaken med mjuka tanniner och stor fruktighet. Smidig och elegant munpassning med bra struktur. Den utmärker sig för sin ihållande och balanserade slutliga, och behåller en lång och fruktig eftersmak.

Buen Camino
Buen camino

Vingården

Vi bearbetar personligen våra 12 hektar vingårdar fördelade över hela kommunen Tórtoles de Esgueva. Våra vingårdar ligger på sluttningar av näringsfattig jord med en rad egenskaper, från sandiga lerbackar till steniga myrar på en höjd av 960 meter. Vi strävar efter att utnyttja de olika jordarna på bästa sätt genom att begränsa produktionen och följa vår ekologiska övertygelse. Vi bevarar och vårdar långvariga vinstockar på ett traditionellt sätt, eftersom vi tror att de är autentiska skatter av alla vinodlingsterroirer. I våra yngre vingårdar ligger vårt fokus på att söka maximal höjd och naturlig reglering, vilket är anledningen till att vi behåller den svala och steniga hedmarken Tórtoles de Esgueva (vår kommun). Även om vår terroir är utmanande att arbeta med, tror vi att svårigheterna är värda besväret på grund av den enorma potential för balans, komplexitet och karaktär som vi värdesätter i våra viner.

Vi är fokuserade på ekologisk vinodling, manuella processer och begränsad produktion av signaturviner. I vår vingård använder vi endast den bästa tekniska utrustningen för att kunna kontrollera hela produktionsprocessen exakt.

bottom of page